Επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών στις Βρυξέλλες

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών στις Βρυξέλλες

Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον δύο αστυνομικών με μαχαίρι σε ένα πάρκο των Βρυξελλών σήμερα, Τετάρτη, ωστόσο οι δύο αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν, καθώς φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε πολιτικά κίνητρα.

Μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε ότι ο δράστης δεν είπε τίποτα στα θύματά του και ότι η υπόθεση δεν έχει μεταβιβαστεί στους ειδικούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας.

«Γύρω στις 14.45 μια περιπολία (από δύο αστυνομικούς) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ενώ βρισκόταν στο πάρκο Μπονβί στο Μολενμπέκ» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας, Ζιλί Μαμπουΐ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας La Dernière Heure.

«Δέχθηκαν πολλά χτυπήματα όμως τους προστάτευαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν» πρόσθεση η ίδια.

«Ο δράστης συνελήφθη λίγο μακρύτερα από μια άλλη περίπολο και έχει οδηγηθεί στην φυλακή» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου, που δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του υπόπτου ή τα κίνητρά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στη συνοικία Μολενμπέκ, στο δυτικό τμήμα των Βρυξελλών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς πολλοί νεαροί άνδρες από την περιοχή ενεπλάκησαν στην επίθεση που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι στο Παρίσι.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες

 Σχόλια