Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα τιμολόγια Μαυρίκου

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα τιμολόγια Μαυρίκου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «εξακολουθεί να μην απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών» και επαναφέρει το ερώτημα, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα «ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο κατηγορούμενος για σειρά εκβιασμών, Τ. Μαυρίκος, φέρεται να έχει εκδώσει σειρά τιμολογίων για το κόμμα της ΝΔ, καθώς και να έχει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ανήκαν στον στενό κύκλο του κ. Σαμαρά. Δεν πρόκειται, λοιπόν, , προσθέτει, για ένα «ξεχασμένο, απλήρωτο τιμολόγιο», όπως η ΝΔ ισχυριζόταν, πριν από λίγες μόλις μέρες, αλλά για μια σταθερή, μηνιαία σχέση του κατηγορούμενου με τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την ΝΔ ότι εξακολουθεί να μην απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών.Διερωτάται «ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ;» και υποστηρίζει ότι «η χρεοκοπημένη ΝΔ, για τα θαλασσοδάνεια της οποίας φρόντισε να απαλλάξει αναδρομικά τις διοικήσεις των τραπεζών που της τα έδωσαν, χρηματοδοτούσε αφειδώς, επί χρόνια, ένα κύκλωμα ύποπτων προσώπων, το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν θα δεχτεί να έρθουν όλα στο φως και να γίνει έλεγχος στα ταμεία του κόμματός του και τον καλεί να «αποδείξει ότι όσα λέει περί διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες τα εννοεί, αρχίζοντας από το κόμμα του».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και τους φορολογούμενους πολίτες. Οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις για το πού ακριβώς κατέληξαν δάνεια 210 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει λάβει η ΝΔ. Το παιχνίδι των υπεκφυγών πρέπει να σταματήσει άμεσα».

ΝΔ: Δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν: «Δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν. Κοιτάμε μόνο μπροστά στο μέλλον και παραπέμπουμε στην παρουσίαση που κάναμε προχθές για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΝΔ, όπου ξεκάθαρα είπαμε ότι όλα θα φαίνονται στη διαύγεια του κόμματος».

 Σχόλια