Έρευνα: Επτάχρονα στέλνουν σεξουαλικά μηνύματα μέσω κινητού!

Έρευνα: Επτάχρονα στέλνουν σεξουαλικά μηνύματα μέσω κινητού!

Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας που σημειώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία και αποκαλύπτει ότι ανήλικοι μαθητές χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνό τους για να στέλνουν μηνύματα και εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την Ένωση Εκπαιδευτικών της Βρετανίας (NASUWT), ολοένα περισσότεροι είναι οι δάσκαλοι που γνωρίζουν ότι οι μαθητές τους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να στέλνουν τέτοιου είδους μηνύματα.

Ανάμεσα στους μαθητές, βρίσκονται ακόμα και παιδιά ηλικίας από επτά ετών που διατηρούν λογαριασμούς σε δημοφιλείς τόπους κοινωνικής δικτύωσης για να στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

«Οι περισσότεροι από τους μισούς δασκάλους δήλωσαν ότι γνωρίζουν μαθητές που έκαναν χρήση κοινωνικών δικτύων για ανταλλαγή σεξουαλικών μηνυμάτων», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Independent επικαλούμενο το αποτέλεσμα της έρευνας της Ένωσης Εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της μελέτης έλαβαν μέλος 1.300 δάσκαλοι, εκ των οποίων περισσότεροι από 300 υποστήριξαν ότι μαθητές τους ηλικίας από επτά ως έντεκα ετών είχαν κάνει χρήση του κινητού τους για το γνωστό «sexting».

Εντούτοις, οι περισσότεροι μαθητές που συνηθίζουν να ανταλλάζουν ανάλογου τύπου μηνύματα είναι ηλικίας από 13 ως 16 ετών.

 Σχόλια