Έρευνα: Οι πιο παχύσαρκοι άνδρες στην Ευρώπη είναι οι Κύπριοι

Έρευνα: Οι πιο παχύσαρκοι άνδρες στην Ευρώπη είναι οι Κύπριοι

Στην πρώτη θέση μεταξύ 43 χωρών της Ευρώπης, με τον μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, κατατάσσονται οι Κύπριοι άνδρες, ενώ οι Κύπριες βρίσκονται στην 11η ψηλότερη θέση στην Ευρώπη.

Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της μεγαλύτερης μελέτης, που διεξήχθη ποτέ παγκοσμίως για την παχυσαρκία. Επικεφαλής της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 ερευνητές από όλο τον κόσμο, ήταν επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου. Ανάμεσα στους ερευνητές ήταν και οι Κύπριοι δρ. Παναγιώτης Γιάλλουρος, επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ. Σάββας Σάββα από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού».

Η ερευνητική ομάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέλυσε μετρήσεις του βάρους και του ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων ενηλίκων που προέρχονταν από τις περισσότερες χώρες του κόσμου και δημιούργησε χάρτες και πίνακες που δείχνουν τα δεδομένα στην κάθε χώρα και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους.

Επίσης, οι ερευνητές υπολόγισαν και συνέκριναν τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες από το 1975 έως το 2014.

 Σχόλια