Ερντογάν: Η διάσκεψη του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Ρωσία

134 1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μπορεί να είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Μόσχα, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ερντογάν έχει πει πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του αεροπλάνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους δύο πιλότους. Εξαιτίας αυτού, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν [προκειμένου να μιλήσουν] για το συμβάν.

Όμως η Μόσχα ανακοίνωσε σε αντίποινα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας και έχει επαναφέρει το μέτρο των θεωρήσεων διαβατηρίου των τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

«Τα πρόσφατα γεγονότα μας λύπησαν πραγματικά», ανέφερε ο Ερντογάν σε μία ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την πόλη Μπαλικσεχίρ της δυτικής Τουρκίας. Απέφυγε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη, όπως απαιτεί η Ρωσία.

Ο Ερντογάν έχει πει ότι η Τουρκία αξίζει μία συγγνώμη επειδή ο εναέριος χώρος της παραβιάστηκε από ρωσικό αεροπλάνο.

«Τη Δευτέρα στο Παρίσι θα υπάρχει μια διεθνής διάσκεψη για το κλίμα, αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να επανορθώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Η αντιπαράθεση δεν θα φέρει ευτυχία σε κανέναν. Όσο σημαντική είναι η Ρωσία για την Τουρκία, τόσο σημαντική είναι η Τουρκία για τη Ρωσία», είπε ο Ερντογάν.Join the Conversation

1 comment

  1. Παναγιώτα Γεωργοπούλου Απάντηση

    Ας σκεφθεί ο κ. Ερντογάν ότι 1. Κάποτε πρέπει να κατανοήσει τα στοιχειώδη 2. Ότι, ακόμη τουλάχιστον, ο πλανήτης Αντιστέκεται στη επανασύσταση και επικράτηση της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 3. Είναι πιθανόν, κάποιος άλλος -Μη Τούρκος- να τον «αντικαταστάσει» – ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.