Ερντογάν στον Πούτιν: Θα κάνουμε μια νέα αρχή

Ερντογάν στον Πούτιν: Θα κάνουμε μια νέα αρχή

Θερμή χειραψία αντάλλαξαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την υποδοχή του πρώτου από τον δεύτερο, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε «φίλο» του τον Ρώσο πρόεδρο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, της πρώτης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η επίσκεψή σου, έρχεται εν μέσω μιας σύνθετης κατάστασης στην Τουρκία, υποδηλώνει ότι όλοι μας επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τον διάλογο και τις σχέσεις των δύο χωρών, για το καλό του τουρκικού και του ρωσικού λαού» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου: «Και πάλι εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για την ευκαιρία να βρεθώ μαζί σου».

Για την Άγκυρα η συνάντηση έχει μεγάλη βαρύτητα, γεγονός που κατέδειξε ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS: «Είναι μια ιστορική συνάντηση, μία νέα αρχή. Πιστεύω ότι θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα, στις διαπραγματεύσεις με τον φίλο μου, τον Βλαντιμίρ» ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά ακόμη για να κάνουν οι χώρες μας από κοινού».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια