Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος

Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος

Ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνησή του έχει εμπορικές επαφές με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για την αγοραπωλησία πετρελαίου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις σχετικές καταγγελίες της Ρωσίας.

«Τη στιγμή που μπορούν να αποδείξουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, θα παραιτηθώ. Ομοίως πρέπει να πράξουν και εκείνοι που δεν μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα του, και πρόσθεσε ότι «Είναι ξεκάθαρο από πού αγοράζει η Τουρκία πετρέλαιο», και ότι έπειτα από την ήδη τεταμένη κατάσταση με τη Ρωσία, δε βοηθά κανέναν να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά».

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε ποια είναι τα κίνητρα πίσω από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, επισημαίνοντας πως η Μόσχα στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, και εξήγησε ότι ο τελευταίος είχε απολογηθεί και τον είχε διαβεβαιώσει πως δε θα ξανασυμβεί, αλλά όπως επισήμανε «τον παραβίασαν και πάλι».

Επίσης, ο κ. Ερντογάν, για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόσθεση να κλιμακωθεί η κατάσταση, λέγοντας «θα κάνουμε ό,τι υπαγορεύει η διεθνής διπλωματία».

Την ίδια στιγμή, απέρριψε τις καταγγελίες της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει χάσει την τιμή της για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία δίνει στοιχεία για την ανάμειξη της Τουρκίας στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ (φωτό & video)Σχόλια