Αισιοδοξία από ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών

Αισιοδοξία από ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών

Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Με βάση τα όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής είμαι αισιόδοξος, προχωρούμε, το αν επιτευχθεί συμφωνία λίγο πριν το Εurogroup της 7ης Μαρτίου δεν το γνωρίζω», ανέφερε ο αξιωματούχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των Ευρωπαίων και το ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει, προσθέτοντας όμως ότι το θέμα έχει διογκωθεί από έξω και πως σε κάθε περίπτωση οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα με ενιαία θέση.

Μάλιστα, είπε, ότι δεν είναι χρήσιμο και παραγωγικό να συζητάμε ποιος διαφωνεί με ποιον, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο για λόγους οικονομικούς και πολιτικούς.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίηση του προγράμματος, απάντησε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος, αλλά αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις δημοσιονομικές και κοινωνικές εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.Σχόλια