Αισιοδοξία Τσακαλώτου για απρόσκοπτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Αισιοδοξία Τσακαλώτου για απρόσκοπτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Αισιόδοξος για την απρόσκοπτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που εξετάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Τώρα είμαι πιο αισιόδοξος, από ό,τι ήμουν πριν ένα μήνα, όλοι οι παίκτες, οι τράπεζες, οι ρυθμιστικές Αρχές, η ΕΚΤ, και η κυβέρνηση, είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος. «Έχουμε κάνει βήματα και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από τους φορείς», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποσυμπιέσει και τη λεγόμενη συμπυκνωμένη ζήτηση, βελτιώνοντας την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, και για το λόγο αυτό ορισμένοι αριθμοί στον προϋπολογισμό είναι σχετικοί.

Ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση, παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, εξασφάλισε πόρους για κοινωνική προστασία. Σημείωσε δε πως τα όρια δαπανών για τα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 150 εκατ. ευρώ τόσο το 2015 όσο και το 2016, ενώ θα διατεθούν και 100 εκατ. ευρώ για οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μεταφορά βαρών από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα, ενώ μιλώντας για το πρόγραμμα ανέφερε ότι είναι και προϊόν εκβιασμού αλλά και συμβιβασμού, προσθέτοντας ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται να εντάξουμε το συμβιβασμό αυτό σε μια ευρύτερη στρατηγική.

Σχόλια