Αισιόδοξος ο Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία

Αισιόδοξος ο Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει πλέον η Ελλάδα, καθώς και η πρόοδος των διαπραγματεύσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι ρεαλιστική και εφικτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος».

Από την πλευρά της η ΕΚΤ, σχολίασε τη συνάντηση με μία λιτή ανακοίνωση, όπου σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες».

Σημειώνεται, τέλος, ότι αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ, προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση ή όχι του ELA για τα ελληνικά ομόλογα.Σχόλια