Αυξημένη η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας αλλά με… 70% μείωση τζίρου

Αυξημένη η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας αλλά με… 70% μείωση τζίρου

Ανοικτά είναι τα καταστήματα σήμερα, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, ωστόσο οι καταναλωτές, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει το ΕΕΑ, περισσότερο βλέπουν και λιγότερο ψωνίζουν.

Η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, με Έλληνες καταναλωτές και ξένους τουρίστες να αναζητούν τις καλύτερες τιμές για τα ψώνια τους.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, για τη «μάλλον χειρότερη διαχρονικά» πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων κάνει λόγο το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση παρουσιάζει πτώση κατά 70% λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων. Οι καταναλωτές διστάζουν να προβούν σε αγορές προϊόντων ακόμη και με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, παρά τις σημαντικές εκπτώσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι έμποροι.

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα μαγαζιά στην Αθήνα είναι ανοικτά από τις 11.00 και θα κλείσουν στις 18.00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοικτά σε όλη τη χώρα έως τις 20.00.Σχόλια