Ετοίμαζαν εξέγερση στον Κορυδαλλό; Βρέθηκαν μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα στα κελιά

Ετοίμαζαν εξέγερση στον Κορυδαλλό; Βρέθηκαν μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα στα κελιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν περισσότερα από 20 αυτοσχέδια μαχαίρια-σουβλιά, πολλά κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην Α’ και Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται ποινικοί και αντιεξουσιαστές κρατούμενοι.

Ειδικότερα, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα κελιά τουλάχιστον οκτώ κατηγορουμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς,στην Α πτέρυγα, όπως και ενός κατηγορουμένου μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, στην ίδια πτέρυγα. Στην Δ πτέρυγα οι έρευνες αφορούσαν κυρίως τα κελιά μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατηγορούνται για τη δίδυμη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και σε κελιά αλλοδαπών ποινικών κρατουμένων.Στη ΣΤ πτέρυγα οι έρευνες είχαν στόχο τα κελιά των τριών αρχηγικών μελών της Greek Mafia, κρατούμενων για μεγάλα οικονομικά εγκλήματα ακόμη και του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εν συνεχεία, έγινε η μεταγωγή 12 κρατουμένων, ποινικών και αντιεξουσιαστών, αρχικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής και στη συνέχεια σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ανάμεσά τους ήταν τρεις αντιεξουσιαστές, o Παναγιώτης Ασπιώτης που θα μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ο Αντώνης Σταμπούλος στη Λάρισα και ο Παναγιώτης Μιχαλάκογλου στη Νιγρίτα Σερρών. Κρατούμενοι καταγγέλλουν τους αστυνομικούς για βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά ακόμη και ξυλοδαρμούς ενώ οι πόρτες των κελιών στις φυλακές Κορυδαλλού παρέμειναν κλειστές έως το μεσημέρι της Δευτέρας, χωρίς προαυλισμό.Σχόλια