Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό πρόβλημα, στην οποία, μεταξύ άλλων, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της για μακροπρόθεσμες λύσεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα», επισημαίνεται σχετικά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας στη σημερινή ευρεία σύσκεψη:

1. Επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά.

2. Ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα.

3. Εξετάστηκε η πρόοδος της προετοιμασίας των μόνιμων δομών υποδοχής προσφύγων πανελλαδικά.

«Η κυβέρνηση έχει σκύψει με κάθε σοβαρότητα πάνω στα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που προκαλούνται από τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που καταφτάνουν στα ακριτικά νησιά της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

«Παρά την αδιαφορία και την ανεπάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, την έλλειψη σχεδιασμού αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, καθώς και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση για μικροπολιτικούς αντιπολιτευτικούς λόγους, η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της, για να δοθούν λύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα» προστίθεται.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα προεδρεύσει αύριο, Παρασκευή 7/8, σε νέα κυβερνητική σύσκεψη για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.

Η σύσκεψη θα γίνει στο Γραφείο της Αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου στις 12:15, και σε αυτήν θα πάρουν επίσης μέρος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.Σχόλια