Εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας ληστών που «χτυπούσαν» σε σπίτια & βασάνιζαν τα ηλικιωμένα θύματά τους

Εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας ληστών που «χτυπούσαν» σε σπίτια & βασάνιζαν τα ηλικιωμένα θύματά τους

Στα χέρια των Αρχών έπεσε συμμορία αδίστακτων ληστών, που εισέβαλαν σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και χτυπούσαν ανηλεώς τα θύματά τους. Η συμμορία αποτελείτο από 16 συνολικά άτομα, 15 Αλβανούς και έναν Έλληνα, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 ληστείες και 28 κλοπές σε σπίτια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας ήταν τόσο αδίστακτα, που δε δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα τα θύματά τους, μεταξύ αυτών και μια 84χρονη γυναίκα, την οποία γρονθοκόπησαν τόσο βάναυσα που της προκάλεσαν εγκεφαλικό, και η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές τα μέλη της συμμορίας.

1

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν στην Αττική σε Παγκράτι, Ιλίσια, Νέο Κόσμο και Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και στην Καλαμάτα, ενώ τα μέλη της σπείρας είναι από 22 έως 51 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

2

Σημειώνεται ότι η συμμορία δρούσε από το 2014. Οι ληστείες που έκαναν ήταν ιδιαίτερα βίαιες και μάλιστα είχαν ο καθένας τον δικό του ρόλο, καθώς άλλοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί, άλλοι οι τσιλιαδόροι και άλλοι κλεπταποδόχοι.

Πως δρούσε η οργάνωση

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αρχικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής σπίτια στα οποία έμεναν ηλικιωμένα άτομα, εισέβαλαν σε αυτά τα ξημερώματα φορώντας κουκούλες, και ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες τους.

Οι δράστες απειλούσαν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους χτυπούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα, για να τους δείξουν που έχουν χρήματα.

3

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος 84χρονης την οποία γρονθοκόπησαν, για να της αποσπάσουν τα τιμαλφή που φορούσε. Το θύμα, δύο μήνες αργότερα πέθανε και ερευνάται αν ο θάνατός της προήλθε από τις επιπλοκές των χτυπημάτων που δέχθηκε.

Στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εντόπιζαν συνήθως απομονωμένες εξοχικές κατοικίες που δε διέθεταν συναγερμό ή πόρτες ασφαλείας και στη συνέχεια, απογεύματα ή βράδια έμπαιναν και «σήκωναν» τα πάντα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

5

Σημειώνεται ότι οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, δε δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών που βρέθηκαν στα ίχνη τους στις 10 Μαρτίου, επιτιθέμενοι σε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Περιστέρι.

Στην κατοχή τους, καθώς σε έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, δύο πυροβόλα όπλα, ένα αεροβόλο, πέντε μαχαίρια, ένα σπαθί, το χρηματικό ποσό των 2.846 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, έξι αυτοκίνητα, και δύο μοτοσυκλέτες.

4

Σημειώνεται τέλος ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων, έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.Σχόλια