Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων που είχε διαπράξει ληστείες ύψους 500.000 ευρώ!

Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων που είχε διαπράξει ληστείες ύψους 500.000 ευρώ!

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πάνω από 100 διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην Νοτιοανατολική Αττική και στην Κορινθία, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ΝΑ Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το πρωί της περασμένης Πέμπτης συνελήφθησαν στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε μέλη της ομάδας, όλοι  ημεδαποί Ρομά, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στη θέση Σοφό Ασπροπύργου συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας επιπλέον Ρομά, μέλος της ομάδας και διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.Σχόλια