Εξετάστηκε το αίτημα ασύλου ενός εκ των Τούρκων στρατιωτικών – Την επόμενη εβδομάδα τα υπόλοιπα επτά

Εξετάστηκε το αίτημα ασύλου ενός εκ των Τούρκων στρατιωτικών – Την επόμενη εβδομάδα τα υπόλοιπα επτά

Εξετάστηκε νωρίτερα σήμερα το αίτημα ασύλου ενός εκ των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνται από την τουρκική δικαιοσύνη για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, τα αιτήματα των υπόλοιπων επτά αναμένεται να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές, την προσεχή εβδομάδα.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος των οχτώ στρατιωτικών, Σταυρούλα Τομαρά, επεσήμανε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν – χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα – για να μην εκδοθούν οι άνθρωποι αυτοί στην Τουρκία».

Παράλληλα σημειώνεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών το αίτημα και τα δικαιολογητικά των τουρκικών αρχών, για την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης είχε διαβιβάσει έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους οχτώ στρατιωτικούς (παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και συμμετοχή σε πραξικόπημα), στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο ανέλαβε να το αποστείλει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με το επίσημο αίτημα για έκδοσή τους.

 Σχόλια