Φ. Γεννηματά: Οι πολίτες να επιβάλουν συνεργασίες

Φ. Γεννηματά: Οι πολίτες να επιβάλουν συνεργασίες

Κάλεσμα στους πολίτες να επιβάλουν με την ψήφο τους κυβέρνηση συνεργασίας, απηύθυνε από την Τρίπολη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις αποτελούν λύση.

Όπως είπε, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος. «Σημασία έχει να έχουμε τη δύναμη να γίνουμε καταλύτης», συμπλήρωσε και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο «επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πολίτες την ρωτούν αν «είναι τόσο δύσκολο να συνεργαστούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», καθώς και «πώς τα κατάφεραν άλλες χώρες».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής σε όσους είχαν εγκαταλείψει το κόμμα.

Νωρίτερα, φτάνοντας στην Τρίπολη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία. «Δεν έχει ανάγκη από μαγκιές», πρόσθεσε.

Κάλεσε όλους τους «δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ που είναι το σπίτι τους», όπως είπε και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών.

Όπως σημείωσε, τα μηνύματα της 3ης του Σεπτέμβρη φέτος είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. «Δώστε μας την δύναμη για να είμαστε ο καταλύτης. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία είναι μια εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Κανένας μόνος του δεν θα σηκώσει το βάρος της εξόδου από την κρίση. Μόνο μαζί μπορούμε. Γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη ξανά των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, «χτίζουμε βήμα – βήμα την νέα κεντροαριστερά που μπορεί να εξασφαλίσει προοδευτική διακυβέρνηση στην χώρα. Καλούμε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη να επιστρέψει. Καλούμε όλους αυτούς που πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα».

«Ελάτε πίσω, ελάτε σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι σας» τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε, «μπορούμε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τη θετική έκπληξη των εκλογών. Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών».Σχόλια