Φ. Καραβίας: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Φ. Καραβίας: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι σημαντικά καλύτερη και ότι ήδη φέτος, παρά τις πολύ αρνητικές αρχικές προβλέψεις, μας έχει εκπλήξει θετικά, διατυπώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι, όπως το 2014 η αγορά είχε υποεκτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο, αυτή τη φορά τον έχει υπερεκτιμήσει. Πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αναγνωρίζει την ανάγκn εφαρμογής του προγράμματοs που συμφωνήθηκε με τουs εταiρous μας τον περασμένο Αύγουστο» αναφέρει ο κ. Καραβίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς για τους περιορισμούς κεφαλαίων επισημαίνει ότι «η διατήρηση των capital controls, πέραν του πρώτου τριμήνου 2016, είναι αντιπαραγωγική για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην επόμενη φάση χαλάρωσns των capital controls, ξεκινώνταs από την πλήρη απελευθέρωση των χρημάτων που σήμερα βρίσκονται σε στρώματα και συρτάρια, ώστε να επιστρέφουν ξανά στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή, κάθε ευρώ που επιστρέφει στο τραπεζικό σύστημα να μπορεί να μετακινείται xωρis κανένα περιορισμό».Σχόλια