Φαλσιανί και τα μυαλά στα κάγκελα ή στο επικρατείας…

Φαλσιανί και τα μυαλά στα κάγκελα ή στο επικρατείας…

Έτσι είναι! Οι χρυσές, επικοινωνιακές, εφεδρείες του συστήματος, του εκάστοτε συστήματος, χρησιμοποιούνται λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή. Την κρίσιμη μάχη.

Για να μην παρεξηγηθώ και επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος, είναι ένας από τους πλέον άξιους εισαγγελικούς λειτουργούς. Άτεγκτος και ακέραιος, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Κρατώντας χαμηλούς τόνους έχει καταφέρει να επιτελέσει σοβαρό έργο στην μεγαλύτερη εισαγγελία της χώρας.

Αναμφισβήτητα ήταν σημαντική για δικονομικούς κυρίως λόγους η απόφαση του να ταξιδέψει μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του μέχρι το Παρίσι και να πάρει συνέντευξη από τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ, Φαλτσιανί. Η δική μας η άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
Μακάρι από τα στοιχεία που προσκόμισε ο Φαλτσιανί να προκύψει κάτι ευτυχές για τον Έλληνα φορολογούμενο και το ελληνικό Κράτος.

Προσέξτε όμως τι συμβαίνει τώρα. Δίπλα στην εισαγγελική κίνηση παρεισφρέει και το πολιτικό στοιχείο.
Διάφοροι «πρωταγωνιστές» της πολιτικής ζωής της χώρας τρέχουν να καπηλευτούν την κατάθεσή Φαλτσιανί και στο παρά πέντε των εκλογών να αποπειραθούν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, καθώς μερικοί εξ αυτών παίζουν ακόμη και για την πολιτική τους επιβίωση.Μιλούν για την ελληνική Δικαιοσύνη που είναι πλέον ανεξάρτητη και πολλά άλλα παρεμφερή.
Δεν διστάζουν μάλιστα στο προεκλογικό παιχνίδι να θέτουν και ζήτημα αξιοποίησης υλικού ποινικής δικογραφίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.Σύμφωνα με τον φθηνό τρόπο σκέψης τους η Δικαιοσύνη ανεξαρτητοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές! Αυτό τους συμφέρει, αυτό λένε! Για τα ψηφαλάκια!

Μην γελιέστε δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον, ούτε φυσικά η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Εάν τους ενδιέφερε θα ζητούσαν την τάχιστη ολοκλήρωση των ερευνών για διάφορα θέματα που αφορούν τους ιδίους! Για υποθέσεις στις οποίες οι ίδιοι πάντα υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, αλλά εμπλέκονται!

Για την επιβίωσή τους παίζουν τα πάντα οι τύποι. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν φροντίσει εδώ και επτά μήνες να στελεχώσουν επαρκώς τους εισαγγελικούς θεσμούς, να προσλάβουν ελεγκτές στο ΣΔΟΕ, να κάνουν το παραμικρό για την πάταξη της διαφθοράς.

Τι έκαναν; Τίποτα! Απλά τώρα βρήκαν ευκαιρία να διασωθούν μέσω μιας δικαστικής ενέργειας η οποία ήταν επιβεβλημένη εδώ και χρόνια. Αν μπορούσαν δε ακόμη και επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους θα έβαζαν τον Φαλτσιανί!

Διαβάστε επίσης

Εισαγγελικό στοπ για την παραφιλολογία με τα ονοματα στη λιστα ΛαγκάρντΣχόλια