Φυλακές Γρεβενών: Χώρους συνεύρεσης ιδιωτικών στιγμών μεταξύ κρατουμένων με τις συντρόφους τους ανακοίνωσε ο Παρασκευόπουλος

Φυλακές Γρεβενών: Χώρους συνεύρεσης ιδιωτικών στιγμών μεταξύ κρατουμένων με τις συντρόφους τους ανακοίνωσε ο Παρασκευόπουλος

Χώρους στους οποίους οι κρατούμενοι θα μπορούν να περάσουν ιδιωτικές στιγμές με τις συντρόφους τους ,  εξήγγειλε ο Νίκος Παρασκευόπουλος και αναμένεται να δημιουργηθούν στις φυλακές Γρεβενών.

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι που προβλέπεται στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε το πρώτο «Παιδικό επισκεπτήριο» στην Ελλάδα, στις φυλακές Γρεβενών. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που μοιάζει με παιδικό δωμάτιο, στο οποίο οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους, δίχως αυτά να περνούν από το εσωτερικό της φυλακής. Τις συναντήσεις θα επιτηρεί σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά «με σχετική απόκρυψη», όπως αναφέρει το υπουργείο. Αντίστοιχος χώρος ετοιμάζεται στη φυλακή γυναικών Θήβας, ενώ θα δημιουργηθούν και αλλού.

Τα παιδικά έπιπλα, που το διακοσμούν, είναι δωρεά, ενώ κρατούμενος έφτιαξε ζωγραφιές στους τοίχους του και ο υπουργός του απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.

«Το »Παιδικό επισκεπτήριο» υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

 Σχόλια