Φιλιππίνες: Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με «πολλούς σκελετούς» – Πώς συνδέονται τα νέα ευρήματα με τη «χαμένη» πτήση των Malaysia Airlines

Φιλιππίνες: Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με «πολλούς σκελετούς» – Πώς συνδέονται τα νέα ευρήματα με τη «χαμένη» πτήση των Malaysia Airlines

Άλυτο παραμένει το μυστήριο γύρω από την τύχη της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες, που αγνοείται από τον περασμένο Μάρτιο, με νέα ευρήματα να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, στις Φιλιππίνες βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους βαμμένου με τα χρώματα της σημαίας της Μαλαισίας «με πολλούς σκελετούς».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στην πυκνή ζούγκλα του έρημου νησιού Σουγκμπάι, ενώ, όπως έγινε γνωστό, την καταγγελία έκανε ένας τεχνικός ήχου, ο οποίος ενημέρωσε πως η θεία του βρήκε τα συντρίμμια την ώρα που πήγαινε για κυνήγι στην περιοχή.

«Μας είπε ότι η θεία του μπήκε μέσα στα συντρίμμια και είδε πολλούς σκελετούς και οστά», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη γειτονική νήσο Βόρνεο. «Του είπε ότι βρήκε και μια σημαία της Μαλαισίας διαστάσεων 70Χ35 ίντσες» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το σημείο που βρίσκεται το νησί είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου ταυτοποιήθηκε το τελευταίο εύρημα από την πτήση ΜΗ370, ένα πτερύγιο στη νήσο Ρεϊνιόν. Επειδή, μάλιστα, ανάμεσα στα δύο σημεία παρεμβάλλεται ξηρά – η νήσος Βόρνεο, η Μαλαισία και τμήματα της Ινδονησίας – θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο το πτερύγιο να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ωστόσο, η Dailymail, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ως εκδοχή το συγκεκριμένο πτερύγιο να αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος την ώρα της απογείωσης της πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.Σχόλια