Φίλης: Προκατάληψη πίσω από την απαίτηση να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Φίλης: Προκατάληψη πίσω από την απαίτηση να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Σε προκατάληψη απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απαίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ μειοψηφική αντίδραση, η οποία δεν αφορά σε όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά, ούτε στη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι τα προσφυγόπουλα θα πηγαίνουν το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε να μάθουν τη γλώσσα και μετά «να περάσουν μέσα από φιλικές παρέες στην αρχή και στα μαθήματα των κανονικών τάξεων, αλλά σταδιακά».

Ο ίδιος επεσήμανε επί του θέματος που τέθηκε στο Ωραιόκαστρο ότι «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ως κράτος και το ΚΕΕΛΠΝΟ και εμείς, για τους αναγκαίους εμβολιασμούς των παιδιών. Άρα δεν υπάρχει καμία μα καμία σοβαρή αιτιολογία, υπάρχει προκατάληψη».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη χθεσινή του επίσκεψη στο 132ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας στη Γκράβα, όπου κάνουν μαθήματα 170 παιδιά τα οποία κατάγονται από 17 διαφορετικές πατρίδες, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τους δασκάλους, «αυτή η πολυεθνική συνύπαρξη δεν είναι εις βάρος κανενός, αντιθέτως και τα Ελληνάκια, και τα ξένα παιδάκια το ένα βοηθάει το άλλο κι έχουν πολύ καλή απόδοση απ’ αυτήν την συνεργασία μέσα στην τάξη».Σχόλια