Φίλης: To κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής

Φίλης: To κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής

Πολιτικές αντιδράσεις εγείρουν οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος για ακόμη μια φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Αυτή τη φορά, κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση «Παραιτηθείτε», που διοργανώνεται στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου. Έτσι λοιπόν ο κ. Φίλης έκανε μία τουλάχιστον… περίεργη τοποθέτηση, υποστηρίζοντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής», μιλώντας στον Alpha 9,89 ενώ πρόσθεσε πως «είναι μια κίνηση η οποία δεν έχει ονοματεπώνυμο».

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας συμπληρώνοντας:

«Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

Το σχόλιο από τη Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά, με ανακοίνωση της, ότι το δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου το έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. «Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας» ήταν, πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αντιδράσεις από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης

Οι δηλώσεις Φίλη προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, και σωρεία αντιδράσεων από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε», με πολλούς εξ αυτών να επιλέγουν να απαντήσουν στον υπουργό Παιδείας μέσω Facebook.

Μάνος Επιτροπάκης:

«Να σαπίσει το χέρι των ‪#‎παραιτηθείτε‬ ε κ. Φίλη; Στα όρια της Συνταγματικής ανοχής κινείται η κυβέρνηση που » παίζει»με την Συνταγματική αναθεώρηση και δημοψηφισματα όπως η χούντα, έχει διαλύσει όλους τους θεσμούς της χώρας,από τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι την δικαιοσύνη, και έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθεροτυπία. Μετά τον ρεβανσιμό του Κυρίτση, ας δείξουν και το άλλο τους δημοκρατικό προφίλ. Ας μας βγάλουν κι εκτός νόμου. Ας απαγορεύσουν την διαδήλωση. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν σήμερα ο κ Φίλης θα πρέπει να εξηγεί στο Πανελλήνιο πως «Ξεπούλησε» το Ελληνικό, όταν πέρσι έσκιζε τα ρούχα του πως δεν θα πουληθεί. Ο εξευτελισμός και η αυτοακύρωση αναπληρώνεται με αυταρχισμό, ταξικό μίσος και ρεβανσιμό.

Στις 15 Ιουνίου θα είμαστε όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες στο Σύνταγμα και θα δώσουμε ειρηνική αλλά βροντερή απάντηση στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
#παραιτηθείτε».

Γιάννης Πουλάκης

«Ο σύντροφος Φίλης, μάλλον σε σύφιλη της δημοκρατίας εξελίσσεται»

Γιώργος Τσουκαλαδάκης

«Διαβάστε τι δηλώνει για το «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» ο κύριος Φίλης, ναι ο υπουργός Παιδείας μας, ο αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε στο Σύνταγμα όλοι στις 15/6.
Καλά αυτοί πάντα δεν ήτανε ΥΠΕΡ οποιασδήποτε ειρηνικής διαμαρτυρίας; Ή κάνω λάθος; Α, μάλλον εννοούνε όταν την οργανώνουν αυτοί ε;
Πονάνε πολύ. Και φαίνεται».

Θανάσης Χειμωνάς

«Χούντα α λα ΣΥΡΙΖΑ: Όχι πια τανκς μόνο Φίλη».

Γιάννης Χουντής

«Όταν το κινούμενο οξύμωρο Φίλης (αγράμματος Υπ.Παιδειας) λέει πως μια ειρηνική συγκέντρωση αντικυβερνητική είναι στα όρια της συνταγματικότητας καταλαβαίνεις τη φασίζουσα νοοτροπία τους και την απαξίωση των αστικών θεσμών. Ας καταργήσουν τα σχετικά άρθρα όπως επί Δικτατορίας».

Παναγιώτης Κωστούλας

«Ο κ. Νίκος Φίλης δήλωσε προ ολίγου στο ραδιόφωνο του Alpha ότι το κίνημα‪#‎παραιτηθείτε‬ κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής!
Προφανώς κ. Φίλη μου. Μόνο οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στις οποίες μετείχε όλο το υπουργικό σας συμβούλιο και κράδαινε κρεμάλες μπροστά στη βουλή ήταν μέσα στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Αδίστακτοι ολοκληρωτιστές οι μέρες σας είναι μετρημένες.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΙΣΜΟΣ!».Σχόλια