Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εγκλωβίσει τη χώρα σε μία τέτοια συμφωνία

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εγκλωβίσει τη χώρα σε μία τέτοια συμφωνία

«Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να εγκλωβίσει τη χώρα με μια τέτοια συμφωνία» διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προλογίζοντας το βιβλίο του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» (εκδόσεις Παπαζήση) στο Μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε: «Επειδή σήμερα συζητείται η έκθεση του ΔΝΤ, θέλω να πω μια κουβέντα: έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη την αντίθεσή μας με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Όμως ακόμη και το ΔΝΤ στην έκθεσή του επισημαίνει ότι η εμμονή σε εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα για αρκετά χρόνια θα οδηγήσει σε σκληρά μέτρα, σε διαρκή λιτότητα, σε φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκλωβίσει την χώρα μας με μια τέτοια συμφωνία, στην ανατριχιαστική λογική «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», που ακούσαμε σήμερα από Υφυπουργό της. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας παγιδεύσει στο δίλημμα GREXIT ή διαρκής λιτότητα. Γιατί εκεί μας οδηγούν με τα αδιέξοδα που δημιουργούν. Πολύ περισσότερο οφείλουμε να αποφύγουμε μια νέα εθνική καταστροφή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε επίσης ότι «τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα έχουν χρέος να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους: τον λαϊκισμό και τον κρατισμό από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ και την ασυδοσία της αγοράς από την άλλη η ΝΔ. Να ξεπεράσουν όμως κυρίως την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία, γιατί αυτή είναι που εμποδίζει την εθνική συνεννόηση».

Η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι «η λογική «φύγε εσύ να έρθω εγώ να γίνω Πρωθυπουργός». Εναλλάσσονται στον ρόλο του σωτήρα με το «μαγικό ραβδί». Τα δοκιμάσαμε αυτά δεν υπάρχουν τέτοιου είδους λύσεις για τη χώρα. Είναι ώρα για μια άλλη πολιτική, με Εθνική Συνεννόηση, με Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια».

Σχόλια