Φυλή του Αμαζονίου κρατούσε δημόσιους υπαλλήλους ως ομήρους

Φυλή του Αμαζονίου κρατούσε δημόσιους υπαλλήλους ως ομήρους

Οι αυτόχθονες ιθαγενείς ενός χωριού στον Αμαζόνιο στο Περού απελευθέρωσαν δημόσιους υπαλλήλους που κρατούσαν ως ομήρους απαιτώντας κρατική βοήθεια μετά από τη ρήξη ενός αγωγού από όπου διέρρευσε αργό πετρέλαιο ισοδύναμο με 1.000 βαρέλια, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση ενέργειας Πετροπερού (Petroperu).

Η Πετροπερού, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, ήρθε σε συμφωνία με τους αρχηγούς του χωριού Γουαμπίς στην περιοχή Μαγιουριάγκα η οποία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών στην κοινότητα και βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, είπε η εταιρεία σε δήλωση.

Οι χωρικοί της Μαγιουριάγκα κατάσχεσαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή και κρατούσαν όμηρους το προσωπικό της εταιρείας και του κράτους απαιτώντας να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα άμεσης βοήθειας.

Η ρήξη του αγωγού έγινε στις 3 Φεβρουαρίου και ακολούθησε μια παρόμοια της ίδιας εταιρείας κατά την οποία χύθηκε όγκος 2.000 βαρελιών κοντά σε άλλες κοινότητες αυτόχθωνων.

Ο μηχανισμός επίβλεψης του κράτους δήλωσε ότι η Πετροπερού δεν έχει συντηρήσει τον 40χρονο αγωγό σωστά και θα κληθεί να πληρώσει περίπου 15,4 εκατομμύρια ευρώ (17 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα μετά την ρύπανση από πετρέλαιο σε τουλάχιστον δύο παραπόταμους του Αμαζονίου.

Ο αγωγός μετέφερε μεταξύ 5.000 και 6.000 βαρελιών την ημέρα προτού κλείσει λόγων των διαρροών.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια