Γ. Καλλιάνος: «Μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν».

Γ. Καλλιάνος: «Μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν».

«Το μοναδικό θέμα στο οποίο συγκλίνουν οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ένωσης Κεντρώων είναι ο εκλογικός νόμος, το θέμα της απλής αναλογικής. Σε καμία περίπτωση δεν μας έπεισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησε σε κάτι ο κ. Λεβέντης με τον κ. Τσίπρα» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, απαντώντας στην κριτική ότι το κόμμα του «τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε δε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο», ότι η Ένωση Κεντρώων «διαφωνεί πλήρως στην οικονομική προσέγγιση όλων των θεμάτων με τον κ. Τσίπρα», καθώς πιστεύει «σε ένα διαφορετικό μείγμα μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Καλλιάνος, αφού σημείωσε ότι «με ερασιτεχνισμούς και κινήσεις στο πόδι, ούτε επενδυτές θα προσελκύσεις ούτε θα φέρεις και συγκεκριμένο τίμημα», τόνισε: «Η συγκεκριμένη επένδυση και με λίγα χρήματα δόθηκε αλλά και να δούμε αν θα επιτευχθεί η όλη συμφωνία, γιατί συνέχεια η κυβέρνηση φέρνει προβλήματα για τα συγκεκριμένα θέματα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβληματίσει και τους Κινέζους της COSCO βρίσκοντας και άλλο αρχαιολογικό χώρο προς τον Πειραιά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη πως το κόμμα του είναι «υπέρ της ενοικίασης έκτασης για 30-35 χρόνια και… βλέπουμε για τη σύμβαση» και με το 12% του τζίρου να πηγαίνει στο ελληνικό κράτος. «Είμαστε  υπέρ των επενδύσεων αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και όχι να ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας» ανέφερε.

Απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν θα συμπορευτούμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι παλιοί πολιτευτές, οι παλιοί βουλευτές, οι παλιοί αρχηγοί κομμάτων ενός συστήματος που έφτασε τη χώρα έως εδώ», Κατηγόρησε δε τα κόμματα αυτά ότι «κάνουν κινήσεις για να κρατηθούν στο προσκήνιο», αφού «και το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ έχουν φοβερή δημοσκοπική πτώση».

Ο κ. Καλλιάνος επανέλαβε: «Μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν». Μετεκλογικά «είτε είναι πρώτος ο κ. Τσίπρας, είτε είναι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης, εμείς θα θέσουμε συγκεκριμένους όρους. Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τσόντα κανενός».

Σχόλια