Γ. Κατρούγκαλος: Επίδομα που θα δοθεί λογιστικά το ισοδύναμο για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ

Γ. Κατρούγκαλος: Επίδομα που θα δοθεί λογιστικά το ισοδύναμο για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ

Επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου», διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα- και αυτό κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με τις offshore εταιρείες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»Σχόλια