Γ.Κατρούγκαλος: Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα

Γ.Κατρούγκαλος: Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα

Με αφορμή τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδας περί δημοψηφίσματος αναφορικά με την αναθεώρηση του υπάρχοντος  Συντάγματος, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα».

Eν συνεχεία ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας, διευκρινίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχετικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η εκλογή Προέδρου δε λεει κάτι από μόνη της, «είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα».

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ.’

Σε ότι αφορά το κομμάτι των ο,αδικών απολύσεων, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Έχουν κλειδώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης»

 Σχόλια