Γαλλία: Θα διεξαχθεί κανονικά το EURO 2016

Γαλλία: Θα διεξαχθεί κανονικά το EURO 2016

Έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή το Παρίσι, οι ιθύνοντες της διοργάνωσης θορυβήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι πρώτες αμφιβολίες περί για το αν η επιλογή της συγκεκριμένης χώρας είναι η καταλληλότερη και η πιο ασφαλής για την διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει η διοργανώτρια χώρα και πως τα Τελικά θα διεξαχθούν κανονικά στη Γαλλία. Μάλιστα, η κλήρωση των ομίλων δεν θα αλλάξει ημερομηνία και θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι!

«Μετά τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν την Παρασκευή, η UEFA επιθυμεί να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στο αρχικό πλάνο. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως το Euro θα γίνει στόχος κάποιας επίθεσης, ενώ η πιθανότητα τρομοκρατικής απειλής έχει ληφθεί υπόψη από την αρχή της ανάληψης της διοργάνωσης. Υπάρχει στενή συνεργασία της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την ανάπτυξη των πλέον ενδεδειγμένων μηχανισμών προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το τουρνουά θα είναι ασφαλές. Η κλήρωση του EURO θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου ως τις 10 Ιουλίου 2016» τονίζεται στην ανακοίνωση.Σχόλια