Γάλλος ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές εμβόλισε περιπολικό στην Ασπροβάλτα

Γάλλος ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές εμβόλισε περιπολικό στην Ασπροβάλτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις ελληνικές αρχές, ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι Γάλλος υπήκοος, Αραβικής όμως καταγωγής, και θεωρείται από το «Πανευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Ισλαμικής Τρομοκρατίας», ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστικές ομάδες, και κατά συνέπεια έχει εκδοθεί για τον ίδιο «ειδικό δελτίο επιτήρησης και παρακολούθησης».

Για το λόγο αυτό όχημα της αντιτρομοκρατικής με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Λίγο μετά τις 9 την Κυριακή το βράδυ, και ενώ βρισκόταν στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την περιοχή της Ασπροβάλτας, ο 49χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και με το όχημά του, εμβόλισε το όχημα της αντιτρομοκρατικής που τον ακολουθούσε.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49χρονος την ώρα της επίθεσης στο όχημα της αντιτρομοκρατικής φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», ο Αλλάχ είναι μεγάλος.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην επίθεση επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες, ενώ οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα».

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

Σχόλια