Γάλλος τουρίστας στη Σάμο θύμωσε με την Αργυρώ επειδή λιαζόταν στην ξαπλώστρα του!

Γάλλος τουρίστας στη Σάμο θύμωσε με την Αργυρώ επειδή λιαζόταν στην ξαπλώστρα του!

Η Αργυρώ, η φιλική φώκια που είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής, φαίνεται πως ενόχλησε ένα Γάλλο τουρίστα που βρέθηκε στη Σάμο, όταν τη βρήκε να λιάζεται πάνω στην ξαπλώστρα του στην παραλία της Γάγκου στο Βαθύ.

Σύμφωνα με το zoosos.gr που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, ο Γάλλος τουρίστας παραπονιόταν για το θέαμα, και έλεγε πως η παρουσία της φώκιας στην παραλία αποτελεί πρόβλημα και πως το καλύτερο θα ήταν να την πυροβολούσε κάποιος!

Οι υπόλοιποι λουόμενοι αντέδρασαν άμεσα στις «απειλές» του Γάλλου τουρίστα, εξηγώντας του πως πρόκειται για ένα απειλούμενο είδος και ζητώντας του να σεβαστεί το μέρος που έχει επισκεφθεί.

«Η συμπεριφορά του Ευρωπαίου τουρίστα με εξέπληξε και από τα λόγια του συγκεκριμένου ανθρώπου αποδεικνύεται η έλλειψη παιδείας και γνώσεων για την αξία των άγριων ζώων. Πρώτη φορά άκουσα να απειλούν την Αργυρώ, κατά κύριο λόγο, όλοι την λατρεύουν», επεσήμανε η μάρτυρας.

Να υπενθυμίσουμε πως η φώκια αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς από τις 450 φώκιες Monachus – monachus οι 250 μόνο ζουν στα θαλάσσια ύδατα της χώρας μας στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στο Κρητικό πέλαγος.Σχόλια