Φ.Γεννηματά: Απαράδεκτες και καθεστωτικές οι δηλώσεις Φίλη

Φ.Γεννηματά: Απαράδεκτες και καθεστωτικές οι δηλώσεις Φίλη

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με βασική αιτία τις δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη αναφορικά με το κίνημα  «Παραιτηθείτε» .

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «συνταγματική ανοχή» σε ότι αφορά το εν λόγω κίνημα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ να αντιδρά και χωρίς να «μασά» τα λόγια του να επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας τονίζοντας ότι οι δηλώσεις κρίνονται απαράδεκτες.

«Κανείς κύριος Φίλης δεν μπορεί να το περιορίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν…. Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να αντιδρά, και είναι λογικό όταν η κυβέρνηση φέρνει αυτή τη συμφωνία», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Διαφωνώ με οτιδήποτε είναι απολιτικό» διευκρίνισε πάντως για τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

«Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητάμε εμείς και να θυμίσω ότι πρώτα είπα εγώ στην Βουλή το ‘’Παραιτηθείτε’’» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, σχολίασε ότι «είναι περίπτωση που χάθηκε χρόνος και χρήμα από τις καθυστερήσεις, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την απόλυτη αντίθεση».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ξεκαθάρισε ότι δεν βγαίνει με αυτό το πρόγραμμα. «Έκλεισε με τρόπο δυσβάσταχτο η αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι «το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου θα καταρρεύσει γιατί ενισχύει την εισφοροδιαφυγή».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα πρέπει να απολογηθούν γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση μας για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλω ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, θέλουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Στηρίζω το εγχείρημα της Αριστεράς όποιος και αν ηγείται» αποσαφήνισε η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φίλης: Δεν κάνω δώρο στον κ. Μητσοτάκη την παραίτησή μουΣχόλια