Γεννηματά: Δεν έχουμε υπογράψει, ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα

83 0

«Ξεκινάμε πιο εντατικά τον διάλογο με κόμματα και πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών με τη συγκρότηση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινών τόπων και δράσεων εντός και εκτός Βουλής με τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη Real News.

Αναφερόμενη στη στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα». «Το σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής», πρόσθεσε.

Ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το κόμμα της δε διεκδικεί, ούτε καν επιθυμεί, συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα. «Αυτό όμως που απαιτούμε, είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του «πρώτη φορά αριστερού» μνημονίου, χωρίς αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα», και πρόσθεσε: «Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ συζητά ενδεχόμενο συμμετοχής σε «ευρωπαϊκό μέτωπο» που θα κατέλθει στις εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά απαντά: «Δεν πιστεύουμε σε ανιστόρητα, πολωτικά και διχαστικά μέτωπα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη ημέρα με την ημέρα προχωρούν με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη ενός δυναμικού άλλου πόλου με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αυτοδύναμο ρόλο».

Τέλος η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση της για καθιέρωση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες, για νέες νοοτροπίες, θα καθυποτάξει την έπαρση του ισχυρού, θα φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή».Join the Conversation