Γεννηματά σε Τσίπρα: Μάζεψε το κόμμα σου και άσε το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Μάζεψε το κόμμα σου και άσε το ΠΑΣΟΚ

Για τις συνεργασίες, το μνημόνιο και το χρέος, αλλά και για το «ναυάγιο» της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα του Παπανδρέου μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της, δώδεκα ημέρες πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Η κυρία Γεννηματά, αναφερόμενη στα «καρφιά» Τσίπρα για την επιρροή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, και μετά την εκλογή της ίδιας, είπε: «Το να προσπαθεί να με προσβάλει και να με απαξιώσει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αν πράγματι εννοεί ότι θέλει να υπάρξει μία συνεργασία μεταξύ μας. Προτείνω να φροντίσει να μαζέψει το κόμμα του που φυλλορροεί και να μην ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ».

Η ίδια υποστήριξε ότι χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ως επιστέγασμα αυτής της συσπείρωσης χαρακτήρισε και την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ στις επερχόμενες εκλογές, με τη δημοκρατική συμπαράταξη. «Στόχος μας είναι να είμαστε ο τρίτος εναλλακτικός πόλος που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Εμείς θέλουμε κυβέρνηση τετραετίας. Το πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό μπλοκ έχει φέρει τη χώρα σε εκλογές τέσσερις φορές σε δύο χρόνια και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, είναι καταστροφικό».

Αναφερόμενη στο «ναυάγιο» της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κυρία Γεννηματά είπε: «Θα προτιμούσα να έχουμε προχωρήσει ενωμένοι στο σύνολό μας, προσπάθησα πολύ για αυτό. Ωστόσο, υπάρχει πολύ μεγάλη επιστροφή στο κόμμα μας».

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως το πρώτο κόμμα που έφερε τα μνημόνια, όπως και το κόμμα που ψήφισε και τα τρία μνημόνια, σημείωσε ο δημοσιογράφος για να απαντήσει η κυρία Γεννηματά: «Η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε ούτε με ύφεση, ούτε με ελλείμματα, όμως φτάσαμε να υπογράψουμε πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο επειδή διαχειρίστηκαν με αλλοπρόσαλλο, σχεδόν τυχοδιωκτικό, τρόπο τη διαπραγμάτευση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγύρισμα».Σχόλια