Γερμανία: Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η αύξηση ακροδεξιάς εγκληματικότητας το 2015

Γερμανία: Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η αύξηση ακροδεξιάς εγκληματικότητας το 2015

Ραγδαία αύξηση, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, των εγκλημάτων που διέπραξαν ακροδεξιοί το 2015, με τις επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων να υπερπενταπλασιάζονται, κατέγραψαν οι αρχές της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Αναλυτικότερα, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για την εγκληματικότητα στη Γερμανία, ο κ. Ντε Μεζιέρ τόνισε ότι τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα που διέπραξαν μέλη της Ακροδεξιάς αυξήθηκαν κατά 35% το 2015, σε σχεδόν 23.000.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφότου η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να τηρεί σχετικές στατιστικές, το 2001.

«Η απότομη αύξηση των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα καταδεικνύει μια επικίνδυνη εξέλιξη στην κοινωνία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά της διάρκειας συνέντευξης Τύπου. «Βλέπουμε μια μεγεθυνόμενη και όλο και πιο αποφασιστικά εκφραζόμενη ετοιμότητα για τη χρήση βίας, από εξτρεμιστές τόσο της Άκρας Δεξιάς όσο και της Άκρας Αριστεράς», πρόσθεσε.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα αυξήθηκε κατά 19%, φθάνοντας τα σχεδόν 39.000. Εντός της συγκεκριμένης κατηγορίας, τα βίαια εγκλήματα, όπως οι επιθέσεις ή οι απόπειρες φόνου, αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ ειδικά τα εγκλήματα αυτής της φύσης που διαπράχθηκαν από μέλη της Άκρας Δεξιάς αυξήθηκαν κατά 44%.Σχόλια