Γερμανία: Εκταμίευση της δόσης όταν κλείσουν οι εκκρεμότητες

Γερμανία: Εκταμίευση της δόσης όταν κλείσουν οι εκκρεμότητες

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ανέβαλε για επόμενη συνεδρίασή της την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα. «Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δε διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα η Handelsblatt, επιστολή που απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή έγραφε ότι «η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα».

Όπως σχολίαζε η εφημερίδα, η εκταμίευση της επόμενης δόσης «δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη, διότι δεν πιστοποιήθηκε ακόμη τελεσίδικα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις», αλλά αντιθέτως παραμένουν ακόμη ορισμένες μικρές εκκρεμότητες.

 Σχόλια