Γερμανικά «αντίποινα» στην ελληνική Δικαιοσύνη

Γερμανικά «αντίποινα» στην ελληνική Δικαιοσύνη

Του Πέτρου Κουσουλού

Στροφή 180 μοιρών παρατηρείται στην συμπεριφορά των Γερμανικών Δικαστικών Αρχών σε ότι αφορά την συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, τους τελευταίους μήνες! Η αλλαγή αυτή οφείλεται στις γενικότερες οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και εντεύθεν και της διαφορετικής αντιμετώπισης που έχουν τα γερμανικά ζητήματα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ελληνικές δικαστικές «πηγές» με τις οποίες επικοινώνησε το ereportaz εδώ και μερικούς μήνες οι Γερμανοί συνάδελφοί τους αρνούνται την παροχή πληροφοριών και στοιχείων σε μείζονος σημασίας υποθέσεις, ενώ στο παρελθόν η στάση τους ήταν εντελώς διαφορετική. Απαντούσαν στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής και τροφοδοτούσαν τις ελληνικές Αρχές με υλικό προς αξιοποίηση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατί; Η απάντηση είναι προφανής. Έχει να κάνει με την «ενόχληση» των Γερμανών σχετικά με την κινητοποίηση που παρατηρείται γύρω από μια σειρά υποθέσεις που εμπλέκουν γερμανικές εταιρείες και ομίλους σε υποθέσεις διαφθοράς με βασικότερη όλων εκείνη της Siemens. 

Οι έλληνες δικαστές και εισαγγελείς εκλαμβάνουν την συγκεκριμένη ξαφνική απροθυμία συνεργασίας ως προσπάθεια προστασίας των γερμανικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό την αδυναμία διερεύνησης σημαντικών υποθέσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «όπλο» διαπραγμάτευσης και σε πολιτικό επίπεδο. 

 

 Σχόλια