Γερμανικά ΜΜΕ: H Αθήνα δεν μπορεί να εφαρμόσει την συμφωνία για το προσφυγικό

Γερμανικά ΜΜΕ: H Αθήνα δεν μπορεί να εφαρμόσει την συμφωνία για το προσφυγικό

H Αθήνα δεν μπορεί να εφαρμόσει την συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο «NTV». Στη συνέχεια, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη συμφωνία που έχει συνάψει η Ε.Ε. με την Άγκυρα.

Σε άρθρο του ο γερμανός δημοσιογράφος Issio Ehrich επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει την αμφιλεγόμενη συμφωνία τη Ε.Ε με την Τουρκία η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ επειδή δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό διερμηνέων, ειδικών σε θέματα ασύλου και δικαστών.

Οι επιστήμονες αυτοί είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή της συμφωνίας η οποία προβλέπει την έναρξη επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, όπως διευκρινίζεται στο επίμαχο ρεπορτάζ.
«Στόχος της συμφωνίας της Ε.Ε και της Τουρκίας είναι να μπει μία τάξη στο μεγάλο χάος που επικρατεί σε ό,τι αφορά την πολιτική για το προσφυγικό. Για την εφαρμογή της συμφωνίας, απαιτούνται εκατοντάδες εμπειρογνώμονες σε θέματα ασύλου από άλλες χώρες της Ε.Ε», γράφει το δίκτυο «NTV» και προσθέτει:

«Μόνο για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου χρειάζονται περίπου 400 διερμηνείς και 400 ειδικοί σε θέματα ασύλου. Αλλά και για να ασκηθεί έφεση στην σχεδιαζόμενη απέλαση των προσφύγων απαιτούνται και άλλοι 30 δικαστές αλλά και 30 διερμηνείς από άλλες χώρες της Ε.Ε. Συνολικά 4 χιλιάδες εμπειρογνώμονες για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητοι. Από την πλευρά της, η Γερμανία μπορεί να στείλει στην Αθήνα 300 εμπειρογνώμονες».Σχόλια