Γεροβασίλη: Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Γεροβασίλη: Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ότι το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών θα είναι το πρώτο που θα εισαχθεί στη Βουλή μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Ακόμη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στόχος είναι ένα διαφανές τοπίο στα ραδιοτηλεοπτικά, τονίζοντας ότι οι δημόσιες συχνότητες μέχρι σήμερα έτυχαν «κακομεταχείρισης». «Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια προσπάθεια να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όχι με διάθεση ρεβανσισμού», επεσήμανε η ίδια.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν κανόνες στο παιχνίδι του ελεύθερου ανταγωνισμού και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει κατάματα το γεγονός – αλλά όχι μόνο η Ευρώπη» και ακόμη, ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η αιτία των προσφυγικών ροών.

«Όσο υπάρχει η αιτία η οποία προκαλεί τα προσφυγικά κύματα, προφανώς το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται. Και επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις ανθρώπινες ζωές με τρόπο ο οποίος προσβάλλει τα ευρωπαϊκά αισθήματα», υπογράμμισε.

Για τον ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγραφεί ως μια δύναμη, η οποία θέτει και ανοίγει ζητήματα στην ΕΕ.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΝΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα, μέσα από τον πόλεμο μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλύπτεται η σαθρή σύσταση και η έλλειψη συνεκτικής δομής.

«Θεωρούμε ότι είναι αρνητικό να μην υπάρχει μια λειτουργική αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση που μπορεί να συμβάλλει θετικά – διότι είναι χρήσιμος ο αντίλογος, είναι εξαιρετικά χρήσιμος και εμείς τον κάναμε όταν ήμασταν αντιπολίτευση – προκειμένου να φτάνουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδικά για τις επιθέσεις της ΝΔ αναφορικά με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», ενώ υπογράμμισε πως όταν κάποιος έχει κάτι να πει, τότε υπάρχει η αρμόδια επιτροπή και οι εισαγγελείς. Υπογράμμισε δε, ότι στην Επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, δεν υπάρχει πολιτική, αλλά δικαστική πλειοψηφία.

«Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην προστασία και του πολιτικού συστήματος αλλά και του κάθε πολίτη. Επομένως η Επιτροπή θα κάνει το έργο της, και ό,τι είναι να ελεγχθεί θα ελεγχθεί – και βεβαίως, όλα αυτά διαφανώς», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι μια πρόταση που δεν αποτελεί τη θέση της κυβέρνησης και δεν αποτελεί αυτό που θα είναι το επόμενο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ανέφερε ωστόσο, πως το πόρισμα έχει δώσει χρήσιμα στοιχεία για να ανοίξει ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου στο τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση να είναι σε θέση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Τέλος, αναφερόμενη στο επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για εικόνα ντροπής, που προκαλείται από υπόδικους μιας φασιστικής οργάνωσης, που η δραστηριότητά της έχει πια αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος.Σχόλια