Για «αριστερή ιδεοληπτική εμμονή» έκανε λόγο ο Σταϊκούρας

Για «αριστερή ιδεοληπτική εμμονή» έκανε λόγο ο Σταϊκούρας

«Η αριστερή ιδεοληπτική εμμονή στην αύξηση της φορολογίας είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, στο «Πρακτορείο FM» και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις υπαρκτές διαφορές στις θέσεις των εταίρων και να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό την αξιολόγηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων υπαρκτές διαφορές στις θέσεις των εταίρων» είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΜΠΕ, όπως επισήμανε, όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων, η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές συντάξεων και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση χωρίς τυχοδιωκτισμούς οφείλει να λειτουργήσει σοβαρά και αξιόπιστα συμβάλλοντας στο κλείσιμο της αξιολόγησης και εφαρμόζοντας όμως πολιτικές συμβατές με τις υποδείξεις της επιστήμης και της διεθνούς καλής πρακτικής».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα στα παρακάτω επίπεδα: ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ελληνική πλευρά και υλοποίηση της απόφασης τους 2012 για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

 Σχόλια