Για «μεγάλο κόλπο των Ελλήνων» κάνει λόγο η Bild

Για «μεγάλο κόλπο των Ελλήνων» κάνει λόγο η Bild

Επικριτική εμφανίζεται για μία ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδα Bild, απέναντι στην Ελλάδα, σε δημοσίευμα με τίτλο «Το μεγάλο κόλπο – Έτσι απαλλάχθηκαν οι Έλληνες από τα χρέη τους», όπου εξηγεί πώς η χώρα βρήκε μια ημέρα πριν από την προθεσμία τα χρήματα για να εξοφλήσει τη δόση προς το ΔΝΤ, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

esot

«Λίγες ώρες πριν, τα χρήματα δεν υπήρχαν στα Δημόσια ταμεία, όμως η χώρα κατάφερε να εξοφλήσει το χρέος της και να παρουσιαστεί στο Eurogroup», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στο ποσό των 750 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τη Bild, προήλθαν από το λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εφημερίδα, επικαλείται πηγές της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες αναφέρουν ότι εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, δεν τίθεται θέμα απάτης.

Σε ό,τι αφορά στα του Eurogroup, η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Βαρουφάκη Σόιμπλε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, και κάνει λόγο για «επιφυλακτικότητα» των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός ότι η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε άλλα χρήματα από τις Βρυξέλλες.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στο ενδεχόμενο νέου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, επιλογή την οποία φαίνεται να επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά.



Σχόλια