Για σταθερό πλαίσιο στα πανεπιστήμια δεσμεύτηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης

Για σταθερό πλαίσιο στα πανεπιστήμια δεσμεύτηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης

Για τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου για τα πανεπιστήμια δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο περιθώριο συνάντησής του με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλο Καρακολτσίδη και εκπρόσωπο της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

«Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, γιατί η ανώτατη εκπαίδευση είναι για εμάς η πιο μεγάλη επένδυση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως προσέθεσε, «η αριστεία για μας δεν είναι ρετσινιά, ούτε πρόκειται να επαναφέρουμε το άσυλο της ανομίας. Θέλουμε τα Συμβούλια Διοίκησης να αποτελούνται από ικανά και καταξιωμένα πρόσωπα από την αγορά και την εκπαίδευση».

Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ στάθηκε στην ανάγκη διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων. «Για να προσελκύουμε και όχι να εξάγουμε μόνο φοιτητές», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε ότι «θέλουμε την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Θέλουμε καινοτόμα, εξωστρεφή, δημιουργικά πανεπιστήμια που δε θα παράγουν ανέργους. Θέλουμε συνεχή και αμφίδρομη ενημέρωση, αλλά και τη γνώμη όλων των θεσμικών φορέων  της εκπαίδευσης».

«Εμείς από 21 Σεπτεμβρίου πάμε την Παιδεία μπροστά», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.Σχόλια