Για το ουκρανικό ζήτημα θα συζητήσουν Πούτιν & Μέρκελ την Κυριακή

Για το ουκρανικό ζήτημα θα συζητήσουν Πούτιν & Μέρκελ την Κυριακή

Το θέμα της Ουκρανίας θα πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στη συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος από το Κρεμλίνο, ο Γιούρι Ουσάκοφ.

Αναλυτικότερα, ο σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ανακοίνωσε τις σχεδιαζόμενες συναντήσεις του Πούτιν με ξένους ηγέτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο για την 70η επέτειο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Στη Ρωσία θα μεταβεί και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Όπως σημείωσε ο κ. Ουσάκοφ, η κ. Μέρκελ δε θα είναι παρούσα για την παρέλαση, αλλά θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Κυριακής.

Τέλος, ο κ. Ουσάκοφ ανακοίνωσε ότι γίνονται συζητήσεις με την Κίνα, η οποία ενδέχεται να παράσχει περίπου 300 δισ. ρούβλια (6 δισ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης ανάμεσα στη Μόσχα και τη ρωσική πόλη Καζάν.

Σχόλια