Γιάννος Παπαντωνίου-Βάσω Παπανδρέου καταθέτουν σήμερα στη δίκη του Ακη

Γιάννος Παπαντωνίου-Βάσω Παπανδρέου καταθέτουν σήμερα στη δίκη του Ακη

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου θα καταθέσουν σήμερα στη δίκη του Ακη για τις μίζες.

Μετά τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι κατέθεσαν πριν μέρες στη δίκη του Ακη η διαδικασία συνεχίζεται με δυο πρώην υπουργούς, μελών του ΚΥΣΕΑ επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η Βάσω Παπανδρέου θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κατά την περίοδο που ο ίδιος κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Η κλήτευση των άλλοτε κορυφαίων μελών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε ως απαραίτητη από το δικαστήριο, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να βοηθήσουν την έδρα στην ανεύρεση της αλήθειας με τις μαρτυρίες τους καθώς την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ.Σχόλια