Γιατροί Χωρίς Σύνορα : Τραυματισμούς από σφαίρες καουτσούκ στην Ειδομένη

Γιατροί Χωρίς Σύνορα : Τραυματισμούς από σφαίρες καουτσούκ στην Ειδομένη

Απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας δια στόματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κάνοντας λόγο για τραυματισμούς προσφύγων στην Ειδομένη από σφαίρες καουτσούκ ,μάλιστα ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, θύματα της επίθεσης αυτής ήταν και παιδιά.

«Τα περισσότερα από τα περιστατικά σχετίζονται με αναπνευστικά προβλήματα, που προκαλεί η χρήση χημικών, αλλά έχουμε και κάποιους τραυματισμούς, που μας δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες από καουτσούκ», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος των ΓΧΣ, διευκρινίζοντας ότι σοβαρός τραυματισμός δεν έχει καταγραφεί, αν και σε 2 ή 3 περιπτώσεις χρειάστηκε διακομιδή τραυματιών με το ΕΚΑΒ.
Νωρίτερα, οι πρόσφυγες είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τον φράκτη και να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Όταν σε κάποια σημείο το κατάφεραν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τους απώθησαν, πίσω προς την ελληνική πλευρά. Σχετικά με το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να πέρασαν, στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σε ελληνικό έδαφος, από την ελληνική αστυνομία διευκρινίζεται ότι ο φράκτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, αλλά δύο μέτρα πιο πίσω, στο έδαφος της ΠΓΔΜ, άρα είχαν περιθώριο να κινηθούν.

 Σχόλια