Γιώργος Αμυράς: «Ωμή παρέμβαση Καμμένου στη Δικαιοσύνη»

Γιώργος Αμυράς: «Ωμή παρέμβαση Καμμένου στη Δικαιοσύνη»

Ερώτηση για την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο έργο της δικαιοσύνης, την επικοινωνία δηλαδή με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, χαρακτηρίζοντάς την ξεκάθαρα αντιθεσμική και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή, να πάρει άμεσα  θέση αναλογιζόμενος το θεσμικό του ρόλο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Στο Καρφί» της 17ης Ιουνίου 2017, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με πρόσωπο καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση «Noor 1», προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος.

Την ωμή αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ο εν λόγω ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης για να τύχει ο ίδιος ευνοϊκής μεταχείρισης. 

Η αντιθεσμική αυτή παρέμβαση επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον κ. Καμμένο λέγοντας: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  1. Ποια η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;
  2. Ποιες οι ενέργειές σας, αναλογιζόμενοι το θεσμικό σας ρόλο, για τη διασφάλιση και προστασία του κύρους του υπουργείου Δικαιοσύνης;


Σχόλια