Γιούνκερ: Ασκούμενοι γιατροί…Τσίπρας – Βαρουφάκης

Γιούνκερ: Ασκούμενοι γιατροί…Τσίπρας – Βαρουφάκης

Σαν δύο ασκούμενους γιατρούς που πραγματοποιούν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς φέρεται να παρομοίασε, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle επικαλούμενο τη γερμανική εφημερίδα Handeslblatt.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας «οι προσδοκίες τόσο του κ. Βαρουφάκη οσο και του κ. Τσίπρας δεν ικανοποιήθηκαν στο βαθμό που επεδίωκαν. Ο Σόιμπλε καθησύχασε ότι δεν πρέπει να γίνονται εικασίες για τυχόν Plan B. Ωστόσο, το κλίμα στη Κ.Ο. χειροτερεύει όλο και περισσότερο, όχι μόνο ανάμεσα σε βουλευτές, η γνώμη των οποίων δεν έχει βαρύνουσα σημασία αλλά και σε πρωτοκλασάτα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών. Αντιπροσωπεία της ΚΟ επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η συνάντηση τους εντυπωσίασε»

Το δημοσίευμα, προσθέτει, πως «έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης της Ελλάδας και στη διάρκεια της συζήτησης τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα. Ο επικεφαλής της Κομισιόν επέμενε ότι η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει με κάθε τρόπο στην ευρωζώνη -κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί η Άνγκελα Μέρκελ και ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός. Και κάπου εκεί στη συζήτηση, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φέρεται να παρομοίασε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη σαν δύο ασκούμενος που κάνουν εγχείριση ανοικτής καρδιάς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται Γερμανοί βουλευτές που ήταν παρόντες στην συζήτηση. Ο επικεφαλής της Κομισιόν επέμενε επίσης στη συνέχιση του προγράμματος στήριξης για να διασφαλιστεί η συνοχή τη Ευρώπης.

Σχόλια