Γύρω-γύρω όλοι και στην μέση η Δικαιοσύνη

Γύρω-γύρω όλοι και στην μέση η Δικαιοσύνη

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η εισαγγελική έφοδος στα γραφεία της διαφημιστικής εταιρείας της συζύγου του, Σταυρούλας Νικολοπούλου, από την μία αλλά και το μπλόκο της ΤτΕ στην διοίκηση που επιθυμεί η κυβέρνηση να ορίσει στην Attica Bank, δίνουν διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.

Το περιβάλλον του τραπεζίτη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Δικαιοσύνη για να ασκήσει πίεση αλλά και ως αντίποινα για το «μπλόκο» της Attica, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση, μέσω της Αυγής, αναφέρει ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

αυγη
Το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Το ereportaz είχε εδώ και καιρό αποκαλύψει ότι η υπόθεση της συζύγου Στουρνάρα βρισκόταν ψηλά στην λίστα της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Από την πλευρά της η κυρία Νικολακοπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ευθέως ότι στόχος της εισαγγελικής έρευνας δεν είναι η διαφημιστική της εταιρεία και τα χρήματα τα οποία πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ο σύζυγός της.

Το μπλόκο στην Attica Bank 

To περιβάλλον του Τραπεζίτη αναφέρει ότι η εισαγγελική κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι η ΤτΕ, εξετάζοντας αναλυτικά τους σχετικούς φακέλους των υποψηφιοτήτων, απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις για τη νέα διοίκηση της Attica Bank: τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου για τη θέση του πρόεδρου, την Άννα Πουσκουρή και τον Κωνσταντίνο Μακέδο για μέλη του ΔΣ, με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Επίσης πάγωσε τις πιστώσεις προς την Attica Bank.

Αυτό έχει έμμεσο αντίκτυπο και στο θέμα του τηλεοπτικού διαγωνισμού καθώς «αγαστές σχέσεις» με την εν λόγω Τράπεζα έχει ο εν δυνάμει καναλάρχης, εργολάβος, Χρίστος Καλογρίτσας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Στουρνάρα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά καθώς θα παραδεχόταν σαφή εμπλοκή σε μια ανεξάρτητη εξουσία.

Ωστόσο οι κινήσεις που γίνονται τα τελευταία 24ωρα μοιάζουν περισσότερο με μια παρτίδα σκάκι παρά με κάτι άλλο…

 



Σχόλια