Γκάφα ολικής! Αντί να ειδοποιήσουν την Ιντερπόλ, ειδοποίησαν τους… εκτελεστές

Γκάφα ολικής! Αντί να ειδοποιήσουν την Ιντερπόλ, ειδοποίησαν τους… εκτελεστές

Ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί ερωτηματικά σε ότι αφορά την αξιοπιστία της κυπριακής αστυνομίας σημειώθηκε πριν λίγο διάστημα, εκθέτοντας ουσιαστικά τις αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», αστυνομικός που υπηρετεί στο γραφείο της Interpol Λευκωσίας στέρησε από την κυπριακή Αστυνομία την ευκαιρία να συλλάβει τους ανθρώπους που οργάνωσαν το μακελειό της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα, κατά το οποίο διολοφονήθηκαν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο λοχίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Αλβανός εκτελεστής Βόγλι Γιάνι.

Όπως αποκαλύπτουν επίμαχα έγγραφα από εσωτερική αλληλογραφία της Αστυνομίας, , ο αστυνομικός, τον περασμένο Μάρτιο, όταν έλαβε πληροφορία ότι θα έφταναν στην Κύπρο Σέρβοι εκτελεστές για σχεδιαζόμενη δολοφονία του Καλοψιδιώτη, αντί να επικοινωνήσει με την Interpol Βελιγραδίου, επικοινώνησε κατά λάθος με τον οργανωτή των δολοφονιών.

Το τηλέφωνο του οργανωτή των δολοφονιών βρισκόταν στo σήμα που είχε στείλει στην Κύπρο η Interpol Βελιγραδίου, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Αυτό είχε αποτέλεσμα ο εγκέφαλος των δολοφονιών να ειδοποιήσει τους πληρωμένους εκτελεστές, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Κύπρο από τα κατεχόμενα, ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε και έτσι επέστρεψαν στη Σερβία.

Ωστόσο οι ηθικοί αυτουργοί, τρεις μήνες μετά, χρησιμοποίησαν Αλβανούς εκτελεστές.

Πέραν του διασυρμού της κυπριακής αστυνομίας, η Ιντερπόλ Σερβίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, διεμήνυσε ότι θα την καταγγείλει για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε εγκληματίες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως έγινε το λάθος τηλεφώνημα από αστυνομικό.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα που προέκυψε θα διερευνηθεί από τον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

 Σχόλια