Γλέζος: Η κυβέρνηση και η εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

Γλέζος: Η κυβέρνηση και η εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

Συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό πρόβλημα, έδωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, αναλύοντας τις αιτίες που το προκαλούν.

Στη συνέντευξη τόνισε τις ευθύνες που μοιράζονται ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία και ανέλυσε τα σημεία που τα τρία αυτά μέρη με συγκεκριμένες ενέργειες δημιούργησαν, έθρεψαν και συντηρούν τον πόλεμο στην Συρία και ταυτόχρονα προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη, αδιαφορώντας για τις τραγωδίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη περιοχή.

Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι απουσιάζει  και επισήμανε ότι χωρίς την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και των δομών αλληλεγγύης που έχουν σπεύσει από όλο το κόσμο για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η κρίση θα είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, αλλά αν αυτή η «αδιαφορία» συνεχιστεί, τίποτα δεν εγγυάται ότι αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Τόνισε την απουσία της Εκκλησίας, που στη συγκεκριμένη περίοδο λάμπει δια της απουσίας της, ενώ δεν έχει καταδικάσει φωνές που προέρχονται από αυτήν και δεν θυμίζουν σε τίποτα τη διδασκαλία της εκκλησίας του Χριστού.

Επίσης, ο κ. Γλέζος, θύμισε ότι οι οικονομικοί μετανάστες προέρχονται – και αυτό δεν είναι σύμπτωση, από χώρες που στο παρελθόν υπήρξαν αποικίες ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία εξακολουθούν να έχουν οικονομικά εξαρτημένες τις πρώην αποικίες τους, εξακολουθούν να απορροφούν τον πλούτο τους και να δημιουργούν φτώχεια και την αιτία της μετανάστευσης.

«Ειδικά το μεταναστευτικό το είχα θέσει, όπως το εκθέτω, πριν 30 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ήμουν ευρωβουλευτής» θύμισε ο Μανώλης Γλέζος, ενώ τόνισε επίσης ότι «Το Προσφυγικό & το μεταναστευτικό τα έθεσα στην Ευρωβουλή στην τελευταία ενιαύσια θητεία μου, επίσης τα έθεσα με επισκέψεις μου, στον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Αρχιεπίσκοπο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην Ελληνική Βουλή στην τελευταία μου θητεία.»

Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τοποθετήθηκαν και συμμετείχαν στο διάλογο και απλοί πολίτες, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση του ποιήματος του Μανώλη Γλέζου, που γράφτηκε τον Σεπτέμβριο, αφιερωμένο στο μικρό Αιλάν, και το απήγγειλε ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

 

Πηγή kinisienergoipolites.blogspot.grΣχόλια